Football Academy West-Friesland is de voetbaltechniekschool van de omgeving West-Friesland in Noord-Holland. Wij bieden trainingen aan voor zowel jongens als meiden in de leeftijd van 8 jaar tot en met 13 jaar. En meiden in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Elke speler/speelster uit West-Friesland, van elke vereniging in West-Friesland, kan zich hiervoor aanmelden.

Trainen in levels

De Football Academy West-Friesland traint volgens een uniek eigen ontworpen techniek methode, waar wij mede gebruik maken van de Wiel Coerver methodieken. Als ook de AZ methodieken en de Ajax methodieken. Binnen de trainingen van de Football Academy West-Friesland worden levels aangeboden. Zodat elke speler/speelster op zijn/of haar niveau stappen kan maken, volgens een methodisch stappenplan.

Wat bieden wij aan?

Er wordt bij de Football Academy West-Friesland onder andere getraind op het aanleren van richting veranderingen, balans en stabiliteit, verschillende één tegen één situaties en het passeren van je directe tegenstander.

Naast de eigen trainers van de Football Academy West-Friesland maken wij ook gebruik van geschoolde invaltrainers en voetballers van eerste selectieteams.

De voetbaltechniekschool van de trainers

Football Academy West-Friesland is niet aan een vereniging gebonden. De voetbaltechniekschool is een initiatief vanuit de trainers. Wij maken op dit moment gebruik van de faciliteiten(kunstgrasveld, kantine en kleedkamers) van VV De Zouaven. Echter geven wij ook op aanvraag demonstraties en proeftrainingen bij willekeurige verenigen in West-Friesland.